Vračilo blaga

Potrošnik ima pravico v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) v roku 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Stroške pošiljanja vedno krije potrošnik - pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v petnajstih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe - nakupa odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih dneh.

O odstopu pogodbe in nameravanem vračilu nas obvestite na E-mail: info@topohistvo.si

Naslov za pošiljanje izdelkov prodajalcu je Šmigoc d.o.o., Spuhlja 79a, 2250 Ptuj.

Obrazec za odstop od pogodbe vam je na voljo na povezavi.

Ob vračilu artikla priložite tudi račun oz. kopijo računa.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih, merah in izbranih materialih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Preden pričnete z montažo oz. sestavljanjem blaga le to pregledate. V primeru, da boste blago že sestavili in se kasneje odločili za vračilo, bomo lahko zoper kupca uveljavljali povračilo za zmanjšanje vrednosti blaga. Blago naj se vrne v originalni embalaži in nepoškodovano, saj bomo v nasprotnem primeru ugotovitve zmanjšanja vrednosti blaga, zoper kupca uveljavljali povračilo za zmanjšanje vrednosti blaga.

Če se odločite za  račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).


BREZPLAČNO VRAČILO V 365 DNEH

V naši spletni trgovini topohistvo.si lahko nakupujete izdelke brezskrbno, saj vam  zagotavljamo podaljšan rok za vračilo vseh izdelkov v roku 365 dni. Po preteku zakonsko predpisanega 14 dnevnega roka za vračilo, kot je navedeno v Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot), blago sprejmemo pod naslednjimi pogoji:

  • Vrnjeni izdelki morajo biti v originalni embalaži in nespremenjeni količini. Embalaža je lahko odprta (odlepljen zaščitni trak na škatli), če ste preverjali zgolj stanje izdelka;
  • Vrnjeni izdelek ne sme biti sestavljen in ponovno razstavljen;
  • Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani;
  • Kupnine za opravljene storitve (stroške dostave, stroškov odkupnin, vnosa,…) ne vračamo;
  • Vračilo ni mogoče v primeru, da je izdelek pokvarjen;
  • Vrnjeni izdelki morajo biti v enakem stanju, kot ste jih prejeli;
  • Na elektronski naslov info@topohistvo.si nam pošljite zahtevek za vračilo, ki ga bomo preučili ter vam vračilo pisno potrdili;
  • Izdelkov ni mogoče vrniti, če so bili predhodno uporabljeni (odstranjen zaščitni stirupor, odstranjene zaščitne folije, nalepke na embalaži,…);
  • Kupnino vam bomo vrnili v roku 15 dneh od prejema vrnjenih izdelkov v naše skladišče;