Pogoji poslovanja

 

Splošni pogoji spletne trgovine ToPohistvo.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino ToPohistvo.si (v nadaljevanju ¨trgovina¨) upravlja podjetje Šmigoc d.o.o., Spuhlja 79a, 2250 Ptuj (v nadaljevanju ¨ponudnik¨).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine ToPohistvo.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila) so tisti, ki zavezujejo kupca.

Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svoje strinjanje z njimi. Podatki navedeni na ToPohistvo.si, vse slike so last podjetja Šmigoc d.o.o. in jih ni dovoljeno uporabljati brez predhodnega pisnega soglasja družbe.

S spletno trgovino ToPohistvo.si se lahko kot registrirani uporabnik ( v nadaljevanju član) prijavite osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije, v kolikor posredujete verodostojne podatke. Ponudnik bo vse prejete podatke varovalo skladno s pravili zasebnosti in v nobenem primeru prejetih podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam. Z registracijo oz. izvršitvijo nakupa vsak obiskovalec spletne trgovine ToPohistvo.si postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine ToPohistvo.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Cene so predstavljene kot Redne cene (to so cene , ki so prečrtane) in Spletne cene. Redne cene so po navadi priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik.

Spletna cena Spletna cena velja za vse člane spletne trgovine ToPohistvo.si. Član trgovine ToPohistvo.si postane uporabnik z registracijo v spletno trgovino ToPohistvo.si. ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost ToPohistvo.si Prek mobilne aplikacije ToPohistvo.si je omogočena izključno registracija kot član ToPohistvo.si.

Redna cena Redna cena je cena za neregistrirane uporabnike, ki želijo opraviti nakup v naši poslovni enoti na sedežu podjetja in niso člani ToPohistvo.si. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ToPohistvo.si kupcu omogočil odstop od nakupa. Popusti, promocijske kode se praviloma ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino. Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod navedenimi veljavnimi pogoji.

ToPohistvo.si se zavezuje, da bo kupcu zmeraj zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 •  bistvene lastnosti artiklov in storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka;
 •  dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave);
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave;
 • časovno veljavnost ponudbe;
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen);
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci;

Kupoprodajna pogodba med ToPohistvo.si in kupcem je v spletni trgovini ToPohistvo.si  sklenjena v trenutku, ko ToPohistvo.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: S tem sporočilo potrjujemo prejetje vašega naročila.). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ToPohistvo.si kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ToPohistvo.si.

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami mora biti plačnik (podatki v računu uporabnika) ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice. Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila (razen v izjemnih primerih po dogovoru s ToPohistvo.si).

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine ToPohistvo.si in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

Kako uporabiti kodo za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Vrednost nakupa mora biti viška kot vrednost zneska popusta. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb V košarico;
 • V istem koraku v polje uporabi kodo popusta vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabite kupon. Nato kliknite gumb Uporabi popust;
 • Za nakup enega artikla je možno uveljaviti le eno kodo za popust;
 • Ko vpišete kode za popust, se popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Pregled naročila;
 • Koda za popust ni mogoče uporabiti več krat;
 • Je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat;

Kodo za popust lahko najdete na stran posamezne kategorije, naslovni posameznega sporočila, jo prejmete preko naših e-obvestil ali drugih medijih. V primeru, da kupec ob nakupu uporabi kodo za popust in kasneje nakup prekliče ni več upravičen do nove kode.

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine ToPohistvo.si in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

Kako uporabiti promocijsko kodo:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Vrednost vašega naročila mora biti višja od vrednosti kode za popust. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb V košarico;
 • V istem koraku v polje koda za popust, darilni bon, promocijska koda vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabite kupon. Nato kliknite gumb Uporabi popust;
 • Za nakup enega artikla je možno uveljaviti le eno kodo za popust;
 • Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Pregled naročila;
 • Koda za popust ni mogoče uporabiti več krat;
 • Je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat;

Promocijsko kodo lahko najdete na stran posamezne kategorije, naslovni posameznega sporočila, jo prejmete preko naših e-obvestil ali drugih medijih. V primeru, da kupec ob nakupu uporabi kodo za popust in kasneje nakup prekliče ni več upravičen do nove kode.

POSTOPEK OBVEŠČANJA O POTEKU NAKUPA

1.Postopek naročila na ToPohistvo.si

Ko kupec odda naročilo prejme obvestilo po elektronski pošti: S tem sporočilo potrjujemo prejetje vašega naročila. Članom so zmeraj na voljo podatki o statusih in vsebinah njegovega naročila. ToPohistvo.si po oddaji naročila s strani člana le tega pregleda in še enkrat preveri dobavljivost naročenih izdelkov ter naročilo potrdi oz. ga lahko z razlogom tudi zavrne. ToPohistvo.si lahko zaradi preverjanja dobave kupca tudi pokliče na njegovo telefonsko številko, ki jo je navedel ob oddaji naročila. Pri dobavi artiklov, ki jih To-pohistvo.si nima na zalogi v lastnem skladišču, je To-pohistvo.si odvisen in vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja oz. proizvajalca in na čas v katerem lahko dobavitelj oz. proizvajalec dostavi artikel do ToPohistvo.si. Preko elektronske pošte To-pohistvo.si kupca sproti obvešča o poteku in dobavi njegovega naročila oz. artiklov. Če je rok dobave zelo dolg in kupec ne želi čakati na posamezen artikel, lahko to sporočil To-pohistvo.si in le ta bo artikel odstranil iz naročila in kupcu vrnil morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca dobavil ali pa storniral celotno naročilo. Če dobavitelj ToPohistvo.si ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov lahko najkasneje do izteka dveh tednov od oddaje naročila ToPohistvo.si naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikli niso dobavljivi. Z dnem zavrnitve naročila, kupcu naročilo preneha veljati. ToPohistvo.si ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne dobave artiklov, ki jih ToPohistvo.si nima na zalogi v svojem lastnem skladišču.

2. Naročilo je pripravljeno za prevzem / vaši izdelki so bili poslani

ToPohistvo.si v dogovorjenem roku artikle pripravi in pošlje kupcu oz. artikle pripravi za osebni prevzem in o tem obvesti kupca po elektronski poti ali telefonu. V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem takoj obvestiti na telefonsko številko, ki je navedena v kontaktnih podatkih ali po elektronski pošti na naslov info@topohistvo.si. V primeru, da je naročilo že bilo odpremljeno, lahko kupec dostavni službi pošiljko zavrne. Kadar gre za osebni prevzem lahko kupec svojo željo po preklicu naročila prav tako sporoči na navedeno telefonsko številko ali elektronsko sporočilo.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, s tem da v prvem koraku: PODATKI RAČUNA izberete kljukico za podjetje.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja ToPohistvo.si.

V spletni trgovini ToPohistvo.si je mogoče izbrati naslednje načine plačila za pravne osebe:

 • z gotovino ob prevzemu na sedežu podjetja (omejitev gotovinskega plačevanja do 420 € z DDV);
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Eurocard/Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, BA Maestro);
 • z nakazilom na transakcijski račun podjetja Šmigoc d.o.o. (po ponudbi/predračunu),

Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun ToPohistvo.si po ponudbi/predračunu, pri čemer še zmeraj velja enaka cena. Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri : Odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Kako uveljaviti stvarno napako?

Pri uveljavljanju pravic iz naslova stvarne napake mora potrošnik v zakonsko določenem roku trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

O uveljavljanju stvarne napake nas obvestite na: info@topohistvo.si

Preverjanje ustreznosti artikla pri uveljavitvi stvarne napake:

Artikel za katerega se uveljavlja stvarna napaka se primerja z brezhibnim artiklom enake vrste in z izjavami proizvajalca  oziroma navedbami na samem artiklu.

Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

V skladu z zakonom se ToPohistvo.si zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Osebne podatke bo ToPohistvo.si uporabljal izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

ToPohistvo.si hrani naslednje podatke članov ToPohistvo.si in sicer:

 • ime in priimek;
 • e-poštni naslov;
 • kontaktni telefon;
 • primarni naslov in naslove za dostavo;
 • državo prebivališča;
 • čas in datum registracije;
 • arhiv komunikacije;

Osebni podatki kupcev služijo za potrebe izvedbe naročila in dostave ter obveščanju o novostih na ToPohistvo.si . Če teh obvestil ne želite prejemati, se lahko zmeraj odjavite. V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

ToPohistvo.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ToPohistvo.si ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ToPohistvo.si kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

ToPohistvo.si ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ToPohistvo.si v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

ToPohistvo.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, zato se trudimo izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem ToPohistvo.si se lahko poveže telefonsko, na telefonsko številko 02 77 54 103 ali po elektronski pošti na info@smigoc.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@topohistvo.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupne narave.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi družba Šmigoc d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

ToPohistvo.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo na spodnji povezavi:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.show

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi