Kotna sedežna garnitura v obliki črke U ali L je zelo praktična

Kotna sedežna garnitura v obliki črke U ali L je zelo praktična

Kotna sedežna garnitura v obliki črke U ali L

Kotna sedežna garnitura v obliki črke U ali L je vedno bolj priljubljena. Dnevna soba je namreč prostor, kjer se najpogosteje družimo s prijatelji in družino, zato je pomembno, da izberemo sedežno garnituro, ki nudi maksimalno udobje. Tako se bomo lahko na njej spočili, uživali ob gledanju filma ali branju najljubše knjige, dobro pa se bodo počutili tudi naši gostje. Udobje pa ni edini razlog, zakaj se kupci vse pogosteje odločajo za sedežno garnituro U. Preverite, katere so še druge prednosti, značilne za sedežno garnituro U postavitve.

 

 

Zakaj izbrati kotno sedežno garnituro U postavitve

U sedežne garniture so udobne, funkcionalne in estetske, zato ni nič čudnega, da krasijo dnevne sobe tako pri nas kot tudi v tujini. Pred nakupom vas sicer opozarjamo, da vašo dnevno sobo dobro izmerite, saj sedežna garnitura v obliki črke U zasede veliko prostora. Prav zato na žalost ni primernejša za manjša stanovanja. Ker je ponudba U sedežnih garnitur zares pestra, je pomembno, da se pred nakupom prepričate, ali je vaša dnevna soba sploh dovolj velika.

 

 

siva sedezna garnitura u

 

 

Primerna za druženje

Ste zelo radi v vlogi gostitelja? So vaši prijatelji in širša družina redni gostje? Če le imate dovolj prostora, vam nakup kotne sedežne garniture U toplo priporočamo. Zaradi njene posebne oblike je kot nalašč za druženje, saj lahko na njej udobno sedi veliko število ljudi. V primerjavi s kotno sedežno garnituro L in dodatnimi fotelji je prostora neprimerljivo več, saj se lahko gostje usedejo bolj skupaj.

 

Sedežna garnitura U postavitve je tako idealna za sproščeno klepetanje, saj se vsi udeleženci gledajo v oči. Seveda je na njej tudi ogled dobrega filma zelo udoben, zato boste končno lahko organizirali filmske večere. Če vam druženje s prijatelji veliko pomeni, je U sedežna garnitura zagotovo prava izbira.

 

Primerna kot dodatno ležišče

Pred nakupom sedežne kotne garniture morate prav tako razmisliti, za kakšne namene jo boste uporabljali. Za druženje s prijatelji? Za udobno popoldansko poležavanje? Ali celo kot dodatno ležišče? V primeru, da bo nekdo na kavču redno prenočeval, je sedežna garnitura v obliki črke U sigurno najboljša rešitev, saj je res velika in udobna. Veliko tovrstnih kavčev se namreč v osrednjem delu izvleče, kar pomeni, da se sedežna garnitura U postavitve pretvori v ogromno ležišče.

 

Ker lahko na njej zlahka spita dve odrasli osebi, je odlična rešitev za garsonjere z velikim osrednjim prostorom. Takšna kotna sedežna garnitura vam zna priti prav tudi v primeru obiskov. Če se boste odločili za nakup, nikoli več ne boste v zagati, kam postaviti dodatno blazino za goste.

 

Dodaten shranjevalni prostor

Čeprav se morda zdi, da U sedežne garniture zasedejo ogromno prostora, pa ga na nek način tudi prihranijo. V njih se namreč skrivata kar dva ogromna predala, v katera lahko pospravite marsikateri pripomoček. Ne veste, kje shranjevati posteljnino? Ali pa dodatne odeje? Shranjevalna prostora sta kot nalašč za velike pripomočke, ki vam v spalnici delajo gnečo. Takšna kotna sedežna garnitura je odlična rešitev tudi za tiste, ki vas ob gledanju filma vedno zebe. V njej je namreč dovolj prostora za odeje, ki so tako vedno pri roki. Hladni zimski večeri so na U sedežni garnituri zares udobni in prijetni.

 

Estetski izgled

Številni kupci se za sedežno garnituro v obliki črke U odločajo povsem iz estetskega vidika, saj izgleda moderno in elegantno. Seveda je končni izgled odvisen od barve in materiala, a v splošnem velja, da kotne sedežne garniture prostor vizualno povečajo. Temu je tako, ker so največkrat prislonjene ob 2 ali celo 3 stene, preostali prostor pa tako izgleda večji. Posledično naj vas ne skrbi, da bi sedežna garnitura U postavitve zasedla preveč prostora, saj bo vaša dnevna soba vizualno izgledala prostornejša.

 

Maksimalno udobje

Res da smo že omenili, da je U sedežna garnitura zelo udobna, a nekateri modeli ponujajo poleg veliko prostora še marsikaj drugega. Moderne kotne sedežne garniture U postavitve so oblikovane tako, da vam je udobno v vsakem trenutku, ki ga preživite na njem. Če želite gledati film ali brati knjigo v polsedečem položaju, je sedaj to mogoče, saj lahko naslon za hrbet nagibate naprej in nazaj. Na tak način uravnavate globino sedišča in naklon hrbtišča, dvignete pa lahko celo naslon za glavo in roke.

 

Se sliši, kot da bi spali na oblaku? Tudi občutek je zelo podoben! Če upoštevamo še dejstvo, da marsikatera sedežna garnitura v obliki črke U ponuja še USB-priključke za polnjenje telefona, gretje sedeža in polnilne postaje, je to zagotovo kavč, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. Prepričani smo, da boste vsak dan komaj čakali, da se vrnete iz službe in se spočijete na novi U sedežni garnituri.

 

kotna sedezna garnitura u

 

 

 

Kateri material kotne sedežne garniture izbrati?

Zdaj, ko veste, da je kotna sedežna garnitura U postavitve zagotovo najboljša izbira, pa se posvetimo še njenemu materialu. Le-ta je odvisen od več dejavnikov, zato pred nakupom skrbno premislite, za katerega se boste odločili.

 

Usnjena U sedežna garnitura

Usnje je zelo trpežen material zato je zelo primeren za tiste, ki z vzdrževanjem kotne sedežne garniture U postavitve nočete imeti veliko dela. Pomembno je le, da pri čiščenju ne uporabljate raznih razredčil in močnih čistil, ki bi lahko usnje poškodovali. Najbolje je, da morebitne madeže preprosto pobrišete z mehko vlažno krpo.

 

U sedežna garnitura iz blaga

Druga možnost je, da je kotna sedežna garnitura U iz tekstila, ki pa je v primerjavi z usnjem, na morebitne madeže manj odporen. Problem namreč je, da blago tekočino vpija, kar pomeni, da je potrebno več pazljivosti. To seveda ne pomeni, da U sedežna garnitura iz blaga ni dobra izbira, saj jo vseeno lahko očistimo z blagim sesanjem, madeži pa bodo na temni površini bistveno manj vidni.

 

U sedežna garnitura iz mikrovlaken

Ena izmed možnih izbir je tudi kotna sedežna garnitura iz mikrovlaken, ki jo lahko čistimo z blagim milom in navlaženo krpo. V primeru, da je madež trdovratnejši, ga lahko tudi nežno skrtačimo. Najbolje sicer je, da ga odstranimo takoj, ko se pojavi.

 

U sedežna garnitura iz velurja

Zadnja opcija pa je velur, ki je na otip zelo prijeten. Čiščenje takšne sedežne garniture v obliki črke U je podobno kot pri ostalih materialih – madeže lahko nežno podrgnemo z gobico.

 

 

sedežna garnitura postavitev L