Otroška soba – planet v njegovih očeh

Kakšno pohištvo izbrati za otroško sobo, da ne bo že prihodnje leto neuporabno in da bo prostor zadovoljil različne otrokove potrebe (spanje, igra, učenje, ustvarjanje)? Potrebe in aktivnosti otrok se z leti menjajo, zato je priporočljivo izbrati pohištvo, ki je sestavljivo, hitro sprejemljivo in fleksibilno, da raste z otrokom.

V salonu pohištva Šmigoc v Spuhlji priporočajo Alplesove otroške sobe Planet, ki so zasnovane tako, da lahko s preprostim dodajanjem elementov otroško sobo enostavno nadgradite v sobo za vestnega šolarja ali razigranega najstnika. Pomembno je pomisliti tudi na funkcionalnost. Pohištvo Planet je zasnovano tako, da lahko z njim maksimalno in funkcionalno izkoristite prostor. Na voljo je cela vrsta elementov za postavitev delovnega kotička, ne spreglejte pa tudi mizice in stolčkov za opremo prostora za igro.

Ker so otroške sobe žal velikokrat majhne in nemogočih oblik, je sila pomembno, da je vsak razpoložljiv centimeter karseda dobro izkoriščen. Pod visoko posteljo lahko namestite omarice za shranjevanje ali dodatno ležišče. Prostor za igro lahko otroku zagotovite pod pogradom, kamor lahko namestite še zaveso, da bo prostor res njegov. Zakaj ne bi posteljo postavili pod most in tako dvojno izkoristite razpoložljivo površino. Enako lahko storite tudi z visečimi elementi. Ker je dober spanec predpogoj za uspešen začetek dneva, je v otroških sobah Planet na voljo širok nabor postelj. Izbrati je možno med različnimi oblikami, širinami, barvami in postavitvami.

Da bo otroška soba pospravljena, ne smete pozabiti na omare, kamor bo otrok, najbolje da kar sam, lahko shranjeval vsakodnevne potrebščine. Naj bodo elementi z vrati, predali, vitrino ali le s policami, pomembno je le, da je soba urejena in vestno pospravljena. Tako se bo lahko otrok navadil na pospravljanje in urejanje sobe. Kupi igrač vsepovsod, razmetana oblačila, krama pod posteljo povzročajo namreč zastajanje energije v prostoru in motijo spanec.

Ko otrok naredi svoje prve korake je vsak vogal preoster, vsak ročaj pretrd in vsak postelja previsoka. Zato pri postavitvi otroških sob v salonu pohištva Šmigoc posebno pozornost namenijo varnosti. Zaobljeni vogali, mehki gumirani ročaji, plišasta varovala robov in ograjice postelj so tiste stvari v otroški sobi Planet, ki vam bodo zmanjšale skrbi ob kobacanju vašega malčka.

S pravilno razporeditvijo pohištva, upoštevanju potreb in želja otroka ter malo domišljije, bo otroška soba postala planet, ki je samo otrokov in na katerem se počuti udobno, prijetno in varno. Če se vam pri načrtovanju otroške sobe pojavi nerešljiv problem, vam ga bodo v salonu pohištva Šmigoc s svojimi dolgoletnimi izkušnjami, strokovnostjo in prijaznostjo zagotovo lahko rešili.